Roer 28 3068 LE Rotterdam 010 - 456 40 22 info@sdw-rotterdam.nl

Socialsofa's

     


Bij het Productiebedrijf van SDW is een speciale ruimte ingericht voor het vervaardigen van veelkleurige Socialsofa's. Dit zijn betonnen banken die worden voorzien van fleurige mozaïek.

 

Ontstaan Socialsofa’s

Enige jaren geleden constateerde cabaretière Karin Bruers een zekere ‘sociale verkilling’ in Nederland en bedacht het plan om in Tilburg meer kleine sociale ontmoetingspekken te creëren in de verschillende wijken. Zij ontwierp een betonnen bank die gemozaïekt kon worden door wijkbewoners of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (re-integratie), een zogenaamde Socialsofa. Inmiddels staan er in Tilburg zo’n 150 van deze veelkleurige Socialsofa’s. Ook buiten Tilburg ontstaan er meer Socialsofaprojecten. SDW is ook bij dit project ingestapt en vervaardigt deze banken, met name in de regio Rijnmond.

 

Ontwerp

Iedere bank is uniek! De betonnen bank van 1675 kilogram is 2.24 meter lang en 96 centimeter hoog en op het diepste punt 71 centimeter diep. Samen met de opdrachtgever wordt een ontwerp gemaakt, afgestemd op de locatie waar de bank wordt geplaatst. Vervolgens gaat een groep enthousiaste medewerkers van SDW aan de slag om deze  banken te mozaïeken.

 

Locatie

De banken zijn uitermate geschikt voor plaatsen waar mensen elkaar buiten ontmoeten, zoals pleinen, parken, (winkel)straten en speelveldjes. De banken zijn vorstbestendig en hoeven niet verankerd te worden in verband met het gewicht. Kortom, een ideale en unieke bank voor iedere gewenste locatie.

 

Prijs

Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever is deze bank al te vervaardigen vanaf € 5.000,- excl. btw.